PijlPijlGroup
Deel dit nieuwsbericht

Officieel: Citroën C5 Aircross

Goed nieuws voor wie ervoor vreesde dat de C5 Aircross in China zou blijven: volgend jaar komt hij ook naar ons deel van de wereld!

De C5 Aircross staat op het bekende EMP2-platform en meet 4,5 meter in de lengte, 1,84 meter in de breedte en 1,67 meter in de hoogte. Zijn wielbasis meet 2,73 meter. De bagageruimte kan 482 liter verstouwen. Duidelijk is dat Citroën wel tevreden was met het ontwerp van de Aircross Concept. De productieversie wijkt er namelijk nauwelijks van af. Citroën zet de kleuren Blanc Nacré, Noir Perla Nera, Gris Platinium en Brun Squirrel en Orange Volcano op de optielijst. Afhankelijk van de uitvoering staat de auto op 17-, 18- of 19-inch lichtmetaal.

De C5 Aircross is voorgesteld als Plug-in Hybrid met e-AWD-aandrijving. De aandrijflijn is 300 pk sterk en bestaat uit een 200 pk sterke verbrandingsmotor die is gekoppeld aan twee elektromotoren (één voor, en één achter). Citroën spreekt verder over 165 pk en 200 pk sterke benzinemotoren.

In het interieur vinden we een 12,3 inch metend digitaal instrumentarium. Op de middenconsole vinden we een 8-inch HD-scherm, behorend bij het infotainmentsysteem. Citroën spreekt verder van de aanwezigheid van een panoramisch dak, al zal dat niet tot de standaarduitrusting behoren.

Nieuw voor Citroën is het Progressive Hydraulic Cushions-systeem, een ophanging waarbij de schokdempers zijn voorzien van twee hydraulische druklagers. In de toekomst gaan we dat op meer modellen van het merk terugzien. Citroën spreekt over het ‘vliegend tapijt’-effect van weleer.

Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Ruesink nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.