Extra maatregelen Corona

Maatregelen Corona  

Onze bedrijven zijn geopend en u bent van harte welkom in onze showrooms en werkplaatsen. Hierbij willen wij u informeren over de maatregelen die wij hebben genomen voor uw en…

BEKIJK: Extra maatregelen Corona
Deel dit nieuwsbericht

DS 7 Crossback plug-in hybride te bestellen vanaf eind april!

Rijd volledig geruisloos in DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 dankzij de elektrische modus met een actieradius van 50 km (WLTP), meestal voldoende voor woon-werkverkeer. Te bestellen vanaf het voorjaar van 2019.

Vergroot de actieradius met de BRAKE-functie
De BRAKE-functie is ontwikkeld met de knowhow die in de Formule E is opgedaan. Met deze functie kan de actieradius van DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 worden vergroot doordat tijdens het snelheid minderen en remmen energie wordt teruggewonnen.

Programmeer met E-SAVE het gebruik van de elektrische modus
Met de E-SAVE-functie kunt u voldoende elektrische energie achter de hand houden om de laatste 10 of 20 kilometers van uw rit in de 100% elektrische modus te rijden, dus zonder CO2 of andere schadelijke stoffen uit te stoten. Zo kunt u ook in steden rijden als er beperkende maatregelen gelden voor auto’s met een verbrandingsmotor.

Laad de tractiebatterij in 1 uur en 3 kwartier op bij een laadpunt of bij u thuis
De tractiebatterij van DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 kan dankzij de lader van 6,6 kW in 1 uur en 3 kwartier worden opgeladen via een speciale 32A-wallbox of in 8 uur via een normaal 8A-stopcontact.

E-Tense 4X4-aandrijflijn: de hybride volgens DS

Onder de motorkap bevindt zich een benzinemotor met een vermogen van 200 pk (147 kW). Deze is gekoppeld aan twee elektromotoren van 109 pk (80 kW) en een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie EAT8. Het gecombineerde vermogen komt uit op 300 pk, met een koppel van 450 Nm, wat in de Sportmodus voor intens rijplezier zorgt.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 kan 50 km volledig elektrisch afleggen (WLTP-cyclus, tot 60 km volgens de NEDC-cyclus) dankzij een tractiebatterij van 13,2 kW/h. Deze actieradius is meestal voldoende voor woon-werkverkeer. Op de snelweg kan tot maximaal 135 km/h (waar toegestaan) elektrisch worden gereden. Als de tractiebatterij leeg is of als extra vermogen wordt gevraagd, wordt de verbrandingsmotor ingeschakeld.

Profiteer van verschillende rijmodus:

  • De “Zero Emission-modus” is standaard geactiveerd. Na elke start rijdt de auto in de elektrische modus om het rijcomfort te optimaliseren, zo min mogelijk geluid te produceren en geen CO2 en andere schadelijke stoffen uit te stoten;
  • In de “Sportmodus” ligt de nadruk op prestaties en rijplezier;
  • In de “Hybridemodus” worden de prestaties van de auto en het brandstofverbruik automatisch geoptimaliseerd. De CO2-uitstoot is gemiddeld kleiner dan 49 g/km;
  • In de “4WD-modus” heeft de auto meer tractie en grip op nat, zanderig of besneeuwd wegdek.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht
Altijd op de hoogte

Meld u aan voor
onze DS nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.