PijlPijlGroup
Deel dit nieuwsbericht

CITROËN LANCEERT C3 AIRCROSS

Na de onthulling van de C5 Aircross zet Citroën zijn internationale offensief in het SUV-segment voort met de nieuwe C3 Aircross, de ‘nieuwe generatie’ compacte SUV met een assertief karakter.

De auto kan volgens eigen wensen worden afgestemd door middel van uitgebreide personaliseringsmogelijkheden, met 90 exterieurcombinaties en 5 ambiances voor het interieur.

Deze SUV speelt in op de wensen van de klantenkring met een ongeëvenaard ruimteaanbod, een modulair design en een gevoel van ruimte dankzij het glazen panoramadak, dat ook kan worden geopend. Als model dat is ontwikkeld volgens het ‘Citroën Advanced Comfort®’ programma, biedt de C3 Aircross de inzittenden maximaal comfort en de bestuurder een buitengewone rijervaring. Hij voelt zich net zo thuis in de stad als daarbuiten en wie eens buiten de gebaande paden wil gaan, kan rekenen op Grip Control® en Hill Descent Assist.

Het model bevat moderne technologie, waaronder 12 rijassistentiesystemen als het head-up display en 4 connectiviteitssystemen zoals de draadloze oplaadmogelijkheid voor de smartphone. De nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross zal in de tweede helft van 2017 in Europa op de markt worden gebracht en vervolgens op andere markten.

De C3 Aircross biedt een groot aantal personalisatiemogelijkheden. De SUV is verkrijgbaar in 90 kleurencombinaties die inspelen op de persoonlijkheid en smaak van de klanten.

  • 8 carrosseriekleuren (Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Soft Sand, Spicy Orange)
  • 3 dakkleuren voor een two-tone effect (Ink Black, Natural White of Soft Sand, afhankelijk van de markt)
  • 4 Colour Packs (Orange, Grey, White, Black).

Hiermee kunnen klanten de C3 Aircross een ingetogen of juist een opvallend uiterlijk geven. Ze kunnen ook kiezen uit verschillende wielontwerpen, met keuze uit stijlvolle 16-inch wieldoppen en 16-inch of 17-inch lichtmetalen wielen met diamanteffect.

Het nieuwe model is leverbaar met diverse zuinige motoren van de nieuwste generatie.
De C3 Aircross wordt geleverd met PureTech 3-cilindermotoren die over de nieuwste technologie beschikken voor een goede respons alsmede een laag brandstofverbruik en een lage uitstoot (de PureTech-motor won de ‘International Engine of the Year’ award in 2015 en 2016.) De BlueHDi-motoren zorgen dus niet alleen voor rijplezier, ze zijn ook erg milieuvriendelijk.

  •  Benzine: de krachtigste uitvoering van de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross beschikt over de PureTech 130 motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.  De PureTech 110 motor is verkrijgbaar met handgeschakelde versnellingsbak (PureTech 110) alsmede de automatische transmissie EAT6 voor maximaal rijplezier en comfort (PureTech 110 EAT6). Het instapmodel wordt aangedreven door een PureTech-motor in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak (PureTech 82).
  • Diesel: de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak met keuze uit de BlueHDi120 met handgeschakelde zesversnellingsbak en de  BlueHDi 100 met vijfversnellingsbak.

Naast deze zes motoren, die zijn bestemd voor de Europese markt, zijn er ook twee motoren voor andere exportmarkten: de benzinemotor PureTech 110 EAT6 en de dieselmotor HDi 90.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Ruesink nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.