Private Lease FAQ

Kan iedereen een Private Lease pakket afsluiten?

Om zeker te weten dat u uw contract kunt nakomen, stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten:

• U bent minimaal 21 jaar aan het begin van de contractperiode of maximaal 75 jaar aan het einde van de contractperiode;
• U heeft een vast dienstverband, of een dienstverband wat ten minste nog 3 maanden doorloopt. Wanneer je dienstverband binnen 3 maanden ten einde loopt ontvangen we graag een intentieverklaring;
• U heeft geen betalingsachterstand bij het BKR en er is geen loonbeslag op uw salaris;
• U bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij;
• Volgens de regels van het Keurmerk Private Lease bekijken we of u voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen. Deze beoordeling wordt door EDR Credit Services uitgevoerd.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook een Private Lease abonnement afsluiten?

Ja, dat kan! Bij een aanvraag hebben wij dan de volgende gegevens nodig:

• een winst/verlies-rekening van het meest recente jaar. Hiermee wordt een gemiddeld inkomen afgeleid.
• van minimaal 3 recente maanden bankafschriften met daarop privé inkomsten en opnamen.

Houd er rekening mee dat uw aanvraag alleen in behandeling kan worden genomen, als uw onderneming minimaal een jaar bestaat.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Wij kunnen uw huidige auto van u overkopen. Dat scheelt een hoop gedoe. Neem contact met ons op om te bespreken wat uw auto waard is.

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Als u een WagenPlan Private Lease contract afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,- en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een creditcard of een limiet op betaalrekening.

Wanneer u een WagenPlan Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR voor 65% van het totale bedrag over de totale looptijd. Dus 65% x uw maandbedrag x het aantal contractmaanden. Als rekenvoorbeeld wordt een maandtarief van €250 en een looptijd van 2 jaar (24 maanden) gehanteerd. De berekening wordt dan als volgt: 65% x €250 x 24 = €3900. De hoogte van de BKR registratie is in dit voorbeeld €3900. Kijk voor meer informatie op de website van het BKR.

Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen of aangepast verbruik. Fiscale oorzaken zijn bijvoorbeeld wijzigingen van de wegenbelasting, assurantiebelasting of de BTW. Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Maar het kan ook gebeuren dat uw kilometerverbruik aanleiding geeft tot een aanpassing van het maandbedrag.

Wat als ik meer of minder kilometers rijd?

Bij een eventuele afwijking van het kilometrage wordt de leaseprijs opnieuw berekend aan de hand van de matrix in het Privé Lease contract. We doen dit altijd in overeenstemming met u, telkens zodra de Leaseperiode een jaar heeft geduurd en aan het einde van de Private Leaseovereenkomst, na inlevering van het voertuig.

Is het mogelijk om de looptijd aan te passen?

Dit is mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op via (055) 579 8444.

Zitten er winterbanden in het pakket?

In het pakket zitten geen winterbanden. Wilt u extra veiligheid dan kunt u voor onze aanvullende module All Season banden kiezen. Dit zijn banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Deze banden zijn toegestaan als alternatief in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Mag mijn partner ook met de auto rijden?

Dat is geen probleem mits hij/zij een geldig Nederlands rijbewijs heeft. Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag met de auto rijden.

Wat is mijn eigen bijdrage bij schade?

Bij schade betaalt u per schadegeval €300,- eigen bijdrage. Kiest u bij het afsluiten van uw abonnement voor de module Verlaging Eigen Bijdrage, dan verlaagt u uw eigen bijdrage naar €150,- per schadegeval.

Kan ik mijn contract eerder opzeggen?

Dat is mogelijk. Met het standaard WagenPlan Private Lease Beschermplan bent u optimaal beschermd. Zo kan een WagenPlan Private Lease-abonnement zonder extra kosten opgezegd worden bij gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht voor het eerder beëindigen van het contract, de kilometers worden wel afgerekend.

Bij andere omstandigheden betaalt u maximaal 50% van de resterende maandbedragen.

Hieronder wordt aan de hand van een voorbeeld de afrekening uitgelegd:

Stel Klant heeft een Private Leaseovereenkomst voor 36 maanden/20.000 km per jaar. Het maandbedrag is € 206,-.
Klant wil de Private Leaseovereenkomst beëindigen na 24 maanden (het jaarkilometrage houden we voor de eenvoud gelijk). De opzeggingsvergoeding die de Klant dient te betalen is de resterende looptijd (36 – 24 =) 12 maanden x € 206,- = € 2471 x 50% = € 1.236,-.

Er is een maximum gesteld aan de opzeggingsvergoeding. Dit is het verschil tussen de maandbedragen die de Klant heeft betaald en de maandbedragen die de Klant had moeten betalen als deze direct een contract voor de kortere looptijd was aangegaan. In dit voorbeeld heeft de Klant in de matrix een maandbedrag van € 212,- bij 24 maanden en 20.000 km. Klant heeft 24 maanden € 206,- betaald en klant had moeten betalen €212,-. Een verschil van € 144,- ((€ 212 -/- € 206) x 24 maanden = € 144). Omdat de berekening op basis van het overzicht goedkoper is voor de Klant, betaalt u in dit voorbeeld € 144,- als opzeggingsvergoeding.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Ruesink nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.